Lieuwe Ettema

Steunfractielid van de Partij Voor de Vrijheid Achtkarspelen

Maak kennis met Lieuwe Ettema

Mijn naam is Lieuwe Ettema, wonende te Surhuisterveen.

Ik ben van kleins af aan rood opgevoed. Nu ik wat ouder word zie ik dat de ideologie van een groot aantal partijen niet meer overeenkomt met wat het vroeger was, waardoor er bepaalde dingen zijn die ik graag in de politiek wil veranderen.

 

Persoonlijk ben ik voor het invoeren van échte democratie, in plaats van slechts de schijn ophouden dat wij in een democratisch land leven. Dit houdt voor mij in dat ik het heel belangrijk vind om burgers direct naar hun mening te vragen, onder andere middels referenda naar Zwitsers model. Daarnaast laat de openheid en transparantie van de huidige politiek nog bijzonder veel te wensen over. Een voorbeeld: vooraanstaande politici die zich iets niet actief kunnen herinneren, dienen in mijn optiek af te treden (verantwoordelijkheid)! Ik vind het dan ook niet opmerkelijk dat het vertrouwen in de politiek historisch laag is. Als partij zullen wij dit altijd blijven agenderen en tevens wil ik graag namens het (gewone) volk het goede voorbeeld geven door juist wél open, transparant en nuchter Fryske politiek te bedrijven. Als laatste vind ik dat wij als Nederland en binnen de gemeente, de Europese Unie als samenwerkingsorgaan moeten zien en deze zou zich nooit met landelijke en lokale politiek mogen bemoeien.

Kortom: open en eerlijke politiek met een nuchtere kijk en volgens de speerpunten van de Partij voor de Vrijheid. Dat is waar ik voor sta en dat is waar ik mij hard voor wil gaan maken!

Volg ons op...
Neem contact met ons op via...
PVV Achtkarspelen
Gemeentehuis
Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost